Powered By Blogger

dinsdag 16 april 2024

Elfsteden tocht met oldtimers 2023 (VideoFilm)



ELFSTEDEN OLDTIMERRALLY

In 1984 kregen enthousiaste oldtimerbezitters in Friesland het idee om een rally te rijden langs de elf Friese steden. Links en rechts informeerden zij bij andere eigenaren en het plan sloeg aan.

Na een korte voorbereiding, werd in 1985 de eerste Rally verreden. Enkele tientallen voertuigen reden mee; een uniek, rijdend oldtimermuseum.

Alle deelnemers hadden de tocht als een belevenis ervaren en verklaarden het jaar daarop graag weer te willen rijden. Afgesproken werd dat voortaan jaarlijks de Rally zou worden verreden op de zaterdag na Hemelvaart en dat de inschrijving openstond voor motoren en auto’s tot en met het bouwjaar 1949. De Elfsteden Oldtimer Rally was geboren…

donderdag 11 april 2024

Mercedes als auto van het jaar (VideoFilm)

Enige Mercedes als auto van het jaar

Als enige Mercedes ooit is de 450 SE gekozen tot Auto van het Jaar (1974). Volgens de jury bezat de auto 'uitstekende en evenwichtige kwaliteiten op het gebied van veiligheid, rijcomfort en prestaties'. Ook wonnen de verschillende modellen veel vergelijkingstests met de toenmalige concurrentie.


 W116 is een modelreeks van de hogere klasse van Mercedes-Benz. De serie beleefde haar première op 25 september 1972. In september 1980 liep de laatste auto van de band. De W116 kreeg als eerste serie officieel de naam S-Klasse, bedoeld als Sonderklasse of 'super-klasse' in het Nederlands.[1] De W116 verving de W108-W109 en werd eind 1979 opgevolgd door de W126.


zondag 7 april 2024

Oldtimer Grand-Prix in Zandvoort (VideoFilm)

HISTORIC GRAND PRIX ZANDVOORT

 De historic Grand-Prix brengt je terug naar het verleden. Vanaf de eerste officiële race in 1948 tot vandaag de dag heeft Circuit Zandvoort vele tijdperken doorlopen en het ontstaan van vele grote Formula 1 kampioenen als James Hunt, Jim Clark, Niki Lauda en Max Verstappen meegemaakt.

→   ZANDVOORT 2023

Bekijk een selectie van bijzondere historische bolides van dichtbij en aanschouw sommigen zelfs in actie op de baan! Voor de vele autosportliefhebbers is de Historic Grand Prix het belangrijkste historische race-evenement van Nederland.

 → Zandvoort 2018 (VideoFilm)