Powered By Blogger

woensdag 30 november 2016

Nieuw leven voor een bijzondere auto (Video)







Bouw van officiële Cord replica’s wordt overwogen

Het Amerikaanse Cord gaat mogelijk weer auto's bouwen. Het zou gaan om een kleinschalige productie van replica's.  

Voor Cord duiken we even de geschiedenisboeken in. Eind jaren 20 en in de jaren 30 was de Amerikaanse fabrikant actief, om er in 1937 een punt achter te zetten. Zonde, want Cords waren behoorlijk revolutionair. Cord bouwde de eerste Amerikaanse auto met voorwielaandrijving, met klapkoplampen en Cords waren gezegend met een zeer vooruitstrevend ontwerp.

Cord fabriek staat te koop ↓↓↓
https://janwib.blogspot.nl/2014/09/cord-staat-te-koop-videofilm.html
Hoewel het merk al bijna 80 jaar geen auto meer heeft voortgebracht, is de fascinatie er bij velen nog steeds. Twee jaar geleden kocht een steenrijke oliemagnaat uit Texas, Craig Corbell, de merknaam op. Daar had hij een goede reden voor, zo blijkt, want Corbell laat in een persbericht weten de reproductie van Cords te overwegen.



Moderne auto's moeten natuurlijk aan allerlei veiligheidseisen voldoen, wat bij een 80 jaar oud ontwerp nogal wat problemen oplevert. Gelukkig voor Cord gelden die eisen in de Verenigde Staten sinds kort niet meer voor kleinschalig geproduceerde replica's. Dat is voor Corbell reden om de herleving van Cord nu serieus te overwegen. We zijn benieuw !