Powered By Blogger

vrijdag 14 november 2014

Miljoen geboden voor VW Kever (Videofilm)










Een Arabische sjeik heeft 1 Miljoen Dollar (800.000 euro) geboden voor de VW Kever van president José Mujica van URUGUAY

President José Mujica van Uruguay doet geen afstand van zijn 27 jaar oude VW Kever. 


 Een Arabische sjeik had 1 miljoen dollar (ruim 800.000 euro) voor de blauwe oldtimer geboden, maar vrijdag zei Mujica dat hij het ​​voertuig nooit van de hand zal doen. 




"We kunnen alle vrienden die geld bijeenlegd hebben niet teleurstellen" om de wagen te verkopen, zei het staatshoofd. 

Mujica legde uit dat een groep vrienden jaren geleden geld voor de Kever had ingezameld en het voertuig daarna als cadeau had gegeven aan de latere president en zijn echtgenote. 


Mujica had eerder overwogen op het aanbod van de sjeik in te gaan en geld te doneren voor de sociale woningbouw. De bescheiden Mujica (79) leeft privé zonder enige luxe. Het grootste deel van zijn salaris geeft hij weg aan goede doelen. Hij vertoont zich nauwelijk in de statige panden die voor het staatshoofd zijn bestemd.




Een prachtige rode machine !    ↓↓

maandag 10 november 2014

BMW klassieke race-M1 naar Japan (Video)



Spectaculaire klassieke race-M1 opgehaald bij BMW Welt

 Trotse eigenaar van de historische raceauto is Masakuni Hosobuchi van Japan. De ondernemer is voorzitter van de BMW Club Japan en een verwoed verzamelaar van BMW M voertuigen. "BMW's is zijn grote passie, en deze Procar zal zeker een ereplaats krijgen in zijn collectie. 

Het was erg belangrijk voor hem om de auto zo goed als nieuw te herstellen na zoveel jaren van het racen. En wie kon het beter dan de fabrikant zelf ? Het geeft hem ook een groot genoegen om hier bij BMW Welt deze klassieke auto, te midden van alle nieuwe voertuigen uit te zoeken, "zei Masakuni Hosobuchi. 



De BMW M1 Procar-serie In 1979 en 1980, een raceklasse die voorafgaat aan de Formula One evenementen werd gehouden specifiek voor de BMW M1. 


De snelste Formula One piloten van de dag, zoals Niki Lauda en Nelson Piquet, verscheen hier in een spannend duel tegen prive chauffeurs. Een totaal van slechts 54 Procars gebouwd, elk met zijn eigen, individuele stijl. 




 De BMW M1 Procar behoren tot Masakuni Hosobuchi, getiteld "Ja naar de Nürburgring," is beschilderd met afbeeldingen van de beroemde racebaan, symboliserend BMW's sterke verbinding met de oude Nürburgring. Nelson Piquet en Hans-Joachim Stuck reed deze auto aan de klasse overwinning en derde overall in het 1000 km race op de Nordschleife in 1980. 

Nieuwe auto's bij BMW Welt in 2013. Voor zo'n 2.000 klanten, de ervaring was zelfs een reis uit de VS waard.