Powered By Blogger

vrijdag 19 september 2014

Jaguar na 46 jaar terug


In 1968 gestolen Jaguar E-Type terug naar eigenaar
Met dank voor de tip aan Peter Wibbelink.
De auto was per boot onderweg naar Nederland. De 82-jarige rechtmatige eigenaar van de klassieker was 36 toen zijn auto gestolen werd. Op 13 maart 1968 werd de Jaguar E-Type (series 1 of 1 1/2) met bouwjaar 1967 ontvreemd, de eigenaar Ivan Schneider is bijzonder in zijn nopjes met het feit dat zijn auto terugkeert.


En wij eerlijk gezegd ook, want de man vertelt dat hij in het weekend met regelmaat om vier uur ‘s morgens opstond om op de snelwegen van New York snelheden van meer dan 160 kilometer per uur te kunnen rijden. Iemand die zodanig petrolhead is verdient zijn auto terug. De Jaguar werd ontdekt op een schip dat vanuit Los Angeles naar Nederland onderweg was.



De auto werd gezien in een container maar tegen de tijd dat men de diefstal kon bevestigen was het schip al bijna in Nederland. Het bedrijf dat verantwoordelijk was voor het transport werd opgedragen de auto in LA af te leveren en zo gebeurde het dat de Jaguar E-Type een paar weken geleden weer in LA arriveerde. De douane wist vervolgens de rechtmatige eigenaar op te sporen. De beste man is bijzonder blij dat zijn geliefde Jaguar terugkeert en is van plan de auto te gaan restaureren. De politie onderzoekt ondertussen nog hoe de auto van New York in Los Angeles terecht is gekomen. De persoon die de auto naar Nederland transporteerde had de auto zo’n drie maanden in bezit gehad en gekocht van iemand die hem al 40 jaar in een schuur had staan.