Powered By Blogger

zaterdag 15 maart 2014

British Cars en Livestyle 2014 (Schitterende Videofilm)


Oldtimers en de grootste winkel met producten

 De grootste winkel met producten uit het Verenigd Koninkrijk Met ruim 200 standhouders verreweg de grootste beurs met producten uit het Verenigd Koninkrijk: antiek, kleding, sieraden, boekenkasten, lederen fauteuils, serviezen, stoffen, handgemaakte schoenen, laarzen, marmelade, fudge en delicatessen.

Foto's Jan Wibbelink
Klik op de foto's voor een nog grotere afbeelding !









 Op de beurs was volop entertainment zoals: Engelse popsongs, Schotse doedelzak en Iers dansen. Maar vooral een beurs met heel veel mooie Engelse klassieke auto's. 
 Dit maakt de beurs aantrekkelijk voor man én vrouw! Waar 'Ladies' zich vermaken tussen de lifestylestands, snuffelen 'Gentlemen' tussen de onderdelen, waar men veelal net dat ene onderdeeltje op de kop weet te tikken, waar men al geruime tijd naar op zoek was. 




Engels is bijna voertaal in Rosmalen, want veel van de standhouders komen met hun handelswaar van de andere zijde van het Kanaal overgevaren. Zij komen met net dat ene auto-onderdeeltje of unieke stukje antiek, dat niet in Nederland verkrijgbaar is.




Klik op de foto's voor een nog grotere afbeelding !

 Record aantal (24) Britse merkenclubs lieten het beste uit hun collectie zien en boden de gelegenheid om alles te weten te komen over de koop of onderhoud van een Triumph, MG, Morris, Rover, Land Rover, Range Rover of zelfs Matchless motorfietsen. Alles was gewoon te koop in Rosmalen



















Sfeer is het grote succes achter British CARS & Lifestyle. Bezoekers herken je aan groene jas, geruite pet, gek op tradities en de cultuur van de U.K. In de Pub drinkt men Guinness of een cuppa tea. Het gehele weekend optredens van Woodworks (Engels), Darren Byrne & Mark Gilligan(Iers), the Clan Lamont Bagpipers (Schots) en Irish Dancers. Hier ontmoet je vrienden

donderdag 13 maart 2014

Mercedes bracht 22 miljoen op ! (VIDEO)




 Het was vorig jaar een veilingrecord, bij Bonhams in Goodwood: omgerekend ruim 22 miljoen euro werd er betaald voor een Silver Arrow, de Mercedes-Benz W196.

En wij weten door wie... Juist ook vanwege het unieke 'hamerstuk', de in de vijftiger jaren Grand Prix-winnende Mercedes-Benz W196, puilde de veilingzaal in Goodwood werkelijk uit met belangstellenden. En dat bleken niet louter nieuwsgierigen, want er werd behoorlijk snel en veel geboden op de bijzondere Silver Arrow - ook online en via telefoonlijnen. De unieke sportauto - die ter veiling werd aangeboden door de Emir van Qatar - werd in 1954 bestuurd door de legendarische Argentijnse coureur Juan Manuel Fangio. Hij won er onder meer de Duitse en Zwitserse Grand Prix mee. 




En voor de liefhebbers: het chassisnummer is 00006/54, voorzien van 2,5 liter acht-in-lijn. Onlangs was in het Louwman Museum nog een indrukwekkende expositie te zien van Silver Arrows of zo u wilt, Silberpfeilen. Ah fijn, nog nooit dus bracht een auto op een veiling 19,6 miljoen Britse Ponden op (ruim 22 miljoen euro), een recordbedrag dus, en dat ook nog eens tijdens het twintigste, dus jubilerende Festival of Speed. Wie dat er voor over had? Primeurtje! De veilingmeester mocht de naam van mode-ontwerper Ralph Lauren noteren. Silver Arrows ( Duits : Silberpfeil ) was de naam die door de pers naar Duitsland dominante Mercedes-Benz en Auto Union Grand Prix autosport auto's tussen 1934 en 1939, en later ook toegepast op de Mercedes-Benz Formula One en sportwagens in 1954 en 1955.



 Al decennia lang tot de invoering van sponsoring kleurstellingen, elk land had zijn traditionele kleur in autoracen . Italiaanse raceauto's zijn nog steeds beroemd om hun Rosso Corsa rood, Britse daarvan zijn British Racing Green , Franse Bleu de France blauw, etc. Duitse auto's zoals de Blitzen Benz waren wit, net als de drie Mercedes dat de gewonnen 1914 Franse Grand Prix 1-2-3. Aan de andere kant, Mercedes won de Italiaanse Targa Florio met auto's geschilderd rood in 1922 ( Giulio Masetti ) en 1924 ( Christian Werner ), mengen met de lokale concurrenten. De grote supercharged 200 pk Mercedes-Benz SSK waarmee Rudolf Caracciola won de 1931 Mille Miglia heette White Elephant.

)

maandag 10 maart 2014

Nationale Oldtimerdag 2014 (Videofilms)

Nationale Oldtimerdag
De jaarlijkse Nationale Oldtimerdag wordt net als vorig jaar weer op Vaderdag in Lelystad gehouden. De 30e editie van het klassieker-evenement besteedt extra aandacht aan 'de auto's van André Citroën'.

http://www.oldtimerdaglelystad.nl



Op zondag 15 juni kun je met de fotocamera op de borst weer naar hartelust plaatjes schieten in Lelystad. Dit jaar vindt er de 30e editie van de Nationale Oldtimerdag plaats, waarin 'de auto's van André Citroën' in de schijnwerpers worden gezet.



De Nationale Oldtimerdag viert het feit dat 95 jaar geleden de eerste Citroën op de weg verscheen. Een andere beweegreden is het gegeven dat het precies 80 jaar geleden is dat André Citroën afstand deed van z'n merk. De oprichter van Citroën, wiens familienaam in een verder verleden simpelweg 'Limoenman' was, overleed al in 1935 na een lang ziekbed.


De auto's uit de periode dat André Citroën zelf de directie over het merk voerde, worden op de Nationale Oldtimerdag onder de aandacht gebracht. Dat is mogelijk dankzij een samenwerking met PATAN, een vereniging voor bezitters van achterwielaangedreven Citroëns van tussen 1919 en 1939. Een brede selectie uit modellen als de C2, C3, B10, B12, B14, B18, C6, C4 en Rosalie zullen in Lelystad hun opwachting maken. Citroëns niet jouw ding? Wees niet getreurd; in totaal zullen er zo'n 400 klassiekers van allerhande pluimage acte de présence geven.


De 30e Nationale Oldtimerdag vindt tussen 09:00 en 17:00 uur plaats aan de Bataviaboulevard in Lelystad. Toegang is gratis.