Powered By Blogger

woensdag 23 oktober 2013

Jaguar E-type levert een vermogen op ! (Video)







Jaguar E-Type barnfind
levert 130.000 euro op

Geen verkeerd prijsje, na 30 jaar lang in een schuur te hebben gestaan. Deze E-Type uit 1961 stond lange tijd stof te happen, maar eerder deze week ging hij bij veilinghuis Bonhams onder de hamer. De opbrengst: 109.020 GBP, oftewel dik 130.000 euro. Dit was drie keer zo veel als van tevoren geschat. 











Ik zei het laatst al: koop een klassieker, da’s een goede investering. Deze meer dan 50 jaar oude Jag is volledig origineel, en kennelijk waarderen restaurateurs dat. In dit geval lijkt de verwaarloosde staat van de auto in zijn voordeel te hebben gewerkt. Op zich is het ook wel logisch: zelf de eerste helpende hand aan zo’n project slaan is vele malen minder link dan wanneer je voorgangers hebt gehad, die misschien een stuk minder bekwaam waren, en al het een en ander hebben verknoeid.




De verkoper, die er een leuk extra pensioentje aan overhoudt, kocht de (RHD) Jag met 3,8 liter zescilinder in februari 1965, reed er mee tot begin jaren ’80, en parkeerde hem toen in een schuur, met dik 100.000 km op de teller. Het lijkt ons dat hij onderaan de streep aardig goede zaken heeft gedaan, door iemand te vinden die een klein appartement aan een hoop roest en stof wilde spenderen.


Geen opmerkingen: